Skip to content
97997376_142758927370682_6663254147535470592_o
Etesd a dokit!
civil összefogás pandémia idején
2020. MÁRCIUS

„Gyakorlatilag egy hadikonyha jött létre”

Pancsovay Zita

Több mint 50 ezer adag jó minőségű étellel táplálta a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozókat a Covid-járvány első tavaszi hullámában az Etesd a dokit nevű civil összefogás. Az öttagú stáb a 2020. nyarán leállt ugyan a főzéssel, de miután októberben azt látták, hogy a járvány soha nem látott ütemben terjeszkedik Magyarországon, elindították a második hullámot enyhítő Etesd a dokit 2. programjukat.

A csapatunk az első hullám alatt a social media kommunikációban segítette az összefogást, hiszen a hihetetlen mennyiségű felajánlás és igény formálódás mellett, hatalmas volt az érdeklődés is a tevékenységük kapcsán.

Az első hullámban a Facebook csoportjukat manageltük, napi kapcsolattartó eszközként használtuk arra, hogy megmutassuk, milyen egészséges, tápláló ételeket és egyéb felajánlásokat, hova juttatnak el pontosan. A kifelé kommunikáció kulcsfontosságú szerepet töltött be, hogy fenntarthassuk az adományozási kedvet, ami 2020. tavaszán jellemzően alapanyag és étel adomány formájában jelentkezett.

A tizenegy héten át tartó Etesd a dokit 1. projekt során több mint harminc budapesti és vidéki kórházba, tizenhatnál is több mentőállomásra, hat civil szervezetnek, nyolc háziorvosi és gyermekorvosi rendelőnek szállítottak 50 ezernél is több adag ételt, valamint alapanyagokat három szükségkonyhának és egy idősotthonnak.

2020. októberben úgy döntöttek, emelnek a téten, ami corporate kommunikációt és profi weboldalt igényel.

Mostanra létrehozták az Etesd Nonprofit
Közhasznú Kft.-t, amelyhez már anyagi támogatások is érkezhetnek, így a kommunikációt is corporatre kell váltsuk a social mediában. Elindult a hivatalos Facebook oldal és összeállítottunk számukra egy informatív weboldalt, mely folyamatosa fejlesztésekkel igazodik a koordinálandó igényekhez a felajánlói és segítségkérő oldalon. Hamarosan elindul az onlie adományozás rendszere is, melyet csapatunk koordinál.

További munkáink

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük